Cursussen

HTML

Met HTML leg je de basis van elke website. In deze cursus leer je alles dat je nodig hebt om correct gestructureerde pagina’s op te bouwen: teksten, lijsten, hyperlinks, afbeeldingen, tabellen, metagegevens, formulieren en meer.

CSS

Met CSS bepaal je hoe je website eruit ziet. Je leert onder andere hoe je kleuren, teksten, achtergronden en animaties kunt stylen. Extra aandacht wordt besteed aan het bouwen van een schaalbare layout aan de hand van flexbox en grid.

SEO

Search Engine Optimization (SEO) is van groot belang voor elke openbare website die een groot publiek wil bereiken. In deze cursus leer je alles wat je op technisch niveau kunt doen om je website goed vindbaar te maken binnen zoekmachines.

JavaScript

In deze cursus maak je kennis met het moderne JavaScript van nu. Je leert hoe je JavaScript kunt gebruiken om je website interactief te maken, maar ook hoe je kunt communiceren met externe bronnen om real-time informatie op te halen.

PHP

PHP is al verreweg de meest gebruikte back-end programmeertaal op het web. Je leert alle fundamenten van deze taal opdat je zelf dynamische applicaties kunt bouwen. Ook duik je in het objectgeoriënteerd programmeren (OOP).

Sass

Schrijf CSS als een professional met de industrie-standaard CSS extensie taal Sass. Je leert hoe je een omgeving op kunt zetten die gebruik maakt van Sass en maakt kennis met de ins en outs van Sass loops, variabelen, mixins, functies en meer!

jQuery

jQuery is van oudsher één van de meest gebruikte uitbreidingen op JavaScript. Hoewel jQuery niet meer zo populair is als vroeger, zijn er nog steeds veel bedrijven die er graag mee werken. Met jQuery kun je heel eenvoudig een pagina manipuleren.

Bootstrap

Bootstrap is een veel gebruikt, gratis en open source uitbreiding op CSS (en JavaScript). Het wordt ingezet om webpagina's te voorzien van een uniforme styling door gebruik te maken van contextuele classes en een ingebouwd 12-koloms grid systeem.

SQL

In deze cursus leer je hoe je een relationele database voor je webapplicatie kunt opzetten en beheren met grafische interfaces als phpMyAdmin en MySQL Workbench. Ook leer je opdrachten uitvoeren met de taal Structured Query Language.

MySQL

Websites met een PHP back-end maken meestal gebruik van een MySQL database om alle informatie achter de schermen te beheren. Via de MySQLi en PDO drivers in PHP leren we communiceren met deze database om zo een dynamische website te bouwen.

Vue

Vue.js is een framework dat helpt in het ontwikkelen van applicaties die werken in de browser. Vue componenten bevatten ieder hun eigen layout (HTML), opmaak (CSS) en logica (JavaScript) en kunnen (real-time) communiceren met andere componenten.

Projectmatig Werken

Opdrachten voor echte klanten worden meestal op projectbasis uitgevoerd. In deze korte cursus krijg je een inleiding op de belangrijkste onderdelen van projectmatig werken binnen de ICT zoals Agile & Scrum en versiebeheer aan de hand van Git.

Rekenkunde

Hoewel je geen wiskundig genie hoeft te zijn om webdevelopment te kunnen doen, is enige basiskennis van rekenen wel nodig. In deze korte (opfris-)cursus worden de meest voorkomende rekenkundige bewerkingen uitgelegd en geoefend.