Lesmateriaal

CodeCrashers biedt hoogwaardig, zelf vervaardigd lesmateriaal aan over webdevelopment. Onze hoofddocent Tom Bartels heeft al meer dan 10 jaar ervaring in het ontwikkelen van lesmateriaal over dit vakgebied.

Onder webdevelopment verstaan wij alles dat te maken heeft met de bouw van websites. Dat bestaat enerzijds uit het zichtbare deel van een website - de Front-end - en anderzijds alles wat zich achter de schermen afspeelt - de Back-end. Onze cursussen bestrijken dit gehele spectrum.

Tevens bevat ons lesmateriaal lessen over aanverwante onderwerpen die niet direct over het programmeren zelf gaan zoals werken via Scrum of het gebruik van Git.

Tom Bartels

Het lesmateriaal van CodeCrashers staat garant voor:

 • Relevantie
  De brug naar de praktijk staat centraal. Wij spelen continu in op de behoefte van het bedrijfsleven en behandelen derhalve alleen onderwerpen die studenten ook echt nodig zullen hebben in hun werk als webdeveloper.
 • Actualiteit
  In een wereld die zo snel verandert als de ICT is het van ontzettend groot belang om up-to-date te blijven. Wij houden alle ontwikkelingen in ons vakgebied nauwlettend bij en passen ons lesmateriaal hier voortdurend op aan.
 • Beginnersvriendelijkheid
  Studenten hebben geen voorkennis nodig om te kunnen starten met de lessen van CodeCrashers *. In elke cursus beginnen we vanaf 0 en gaan we in een logische volgorde stap-voor-stap door alle materie heen.
 • Studieplezier
  Studeren hoort niet saai te zijn. Bij CodeCrashers worden theorie en praktijk voortdurend afgewisseld om het optimale uit de spanningsboog van studenten te halen. Bovendien proberen wij onze opdrachten simpelweg "leuk" te maken. Natuurlijk speelt onze interactieve leeromgeving hierbij ook een belangrijke rol.

Cursussen

Bekijk hieronder een greep uit de verschillende cursussen die wij aanbieden.

Introductie Web

Is webdevelopment nieuw terrein voor je? Geen probleem! In deze introductie beginnen krijg je een helicopterview van wat ons vakgebied inhoudt. Ook word je wegwijs gemaakt in de belangrijkste hulpmiddelen om als webdeveloper aan de slag te gaan.

HTML

Met HTML leg je de basis van elke website. In deze cursus leer je alles dat je nodig hebt om correct gestructureerde pagina’s op te bouwen: teksten, lijsten, hyperlinks, afbeeldingen, tabellen, metagegevens, formulieren en meer.

CSS

Met CSS bepaal je hoe je website eruit ziet. Je leert onder andere hoe je kleuren, teksten, achtergronden en animaties kunt stylen. Extra aandacht wordt besteed aan het bouwen van een schaalbare layout aan de hand van flexbox en grid.

SEO

Search Engine Optimization (SEO) is van groot belang voor elke openbare website die een groot publiek wil bereiken. In deze cursus leer je alles wat je op technisch niveau kunt doen om je website goed vindbaar te maken binnen zoekmachines.

JavaScript

In deze cursus maak je kennis met het moderne JavaScript van nu. Je leert hoe je JavaScript kunt gebruiken om je website interactief te maken, maar ook hoe je kunt communiceren met externe bronnen om real-time informatie op te halen.

PHP

PHP is al verreweg de meest gebruikte back-end programmeertaal op het web. Je leert alle fundamenten van deze taal opdat je zelf dynamische applicaties kunt bouwen. Ook duik je in het objectgeoriënteerd programmeren (OOP).

Sass

Schrijf CSS als een professional met de industrie-standaard CSS extensie taal Sass. Je leert hoe je een omgeving op kunt zetten die gebruik maakt van Sass en maakt kennis met de ins en outs van Sass loops, variabelen, mixins, functies en meer!

jQuery

jQuery is van oudsher één van de meest gebruikte uitbreidingen op JavaScript. Hoewel jQuery niet meer zo populair is als vroeger, zijn er nog steeds veel bedrijven die er graag mee werken. Met jQuery kun je heel eenvoudig een pagina manipuleren.

Bootstrap

Bootstrap is een veel gebruikte, gratis en open source uitbreiding op CSS (en JavaScript). Het wordt ingezet om webpagina's te voorzien van een uniforme styling door gebruik te maken van contextuele classes en een ingebouwd 12-koloms grid systeem.

SQL

In deze cursus leer je hoe je een relationele database voor je webapplicatie kunt opzetten en beheren met grafische interfaces als phpMyAdmin en MySQL Workbench. Ook leer je opdrachten uitvoeren met de taal Structured Query Language.

MySQL

Websites met een PHP back-end maken meestal gebruik van een MySQL database om alle informatie achter de schermen te beheren. Via de MySQLi en PDO drivers in PHP leren we communiceren met deze database om zo een dynamische website te bouwen.

Design Patterns

Design patterns zijn generieke patronen die je kunt gebruiken om veelvoorkomende problemen op te lossen binnen software development. In deze cursus worden de meest voorkomende design patterns binnen het web uit de doeken gedaan.

Projectmatig werken

Opdrachten voor echte klanten worden meestal op projectbasis uitgevoerd. In deze korte cursus krijg je een inleiding op de belangrijkste onderdelen van projectmatig werken binnen de ICT zoals Agile & Scrum en verschillende strategieën van software testing.

Meeloop programma

In deze module ga je ontdekken of webdevelopment iets is voor jou. Eerst ga je je oriënteren op de arbeidsmarkt, om vervolgens kennis te maken met HTML, CSS, SEO, JavaScript, PHP en MySQL aan de hand van een gevarieerde selectie opdrachten.